Око магазин- 29.10.2019. Најпознатије српске отмице

Последње две деценије у Србији је било много случајева киднаповања имућних људи и њихове деце.

Петар Митровић, дечак од 13 година из Старе Пазове био је отет током викенда али је на срећу ту отмицу полиција брзо решила. Последњих 20 година у Србији је било много случајева отмица имућних људи и њихове деце а неки случајеви попут отмице сина Бобе Живојиновића и Лепе Бране до данас нису разрешени. Које су најпознатије српске отмице?

Србија, кажу стручњаци има један од најбољих закона о заштити узбуњивача на свету. За четири године примене овог закона, међутим не постоји прецизна статистика колико људи је тражило судску заштиту упозоравајући на корупцију и друге противзаконите радње. Ипак, случај радника Крушика Александра Обрадовића поново је актуелизовао питање ко и под којим условима може да буде узбуњивач?

Више од 200 хиљада људи само у биоскопима у Србији до сада је погледало филм Џокер. Филм Тода Филипса другачији је од свега онога што смо гледали до сада а Џокера већ сада многи пореде са Таксистом, култним филмом Мартина Скорсезеа. Зашто је Џокер значајан филм и која све питања отвара?

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво