Монотематска емисија- Мозаик изворних сведочанстава, Александар Боричић

Изложба "Мозаик изворних сведочанстава" - Србија у Великом рату у Радио-телевизији Србије представила је јавности у децембру 2014. године део огромне приватне колекције нашег истакнутог спортског радника Александра Боричића.

Поставка у Изложбеном холу у Таковској 10 садржала је бројна и различита документа настала пре, током и после Првог светског рата које је Боричић сакупио претходних деценија. Овај јединствени културни догађај за посетиоце, али и за све стручњаке и истраживаче овог периода, званично је био отворен 1. децембра, подсећајујући на датум када је 1918. године основана Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца.

Александар Боричић, угледни српски одбојкаш и дугогодишњи репрезентативац, познати тренер и спортски радник, представник српске одбојке у међународним спортским институцијама, личност огромног и неспорног ауторитета у међународним спортским круговима, заљубљеник у филателију и старине, неуморним вишедеценијским радом је успео да створи једну од најбогатијих приватних колекција фотографија, писама, плаката и дописница насталих у време Великог рата. Највећи део колекције Александра Боричића до сада није био познат стручној и широј јавности.

Презентовањем колекције Александра Боричића чува се свест о прошлости и негује сећање на Велики рат и место, улогу и значај у њему Србије као мале балканске земље чијим су тлом тих дана газили велики људи.
Аутори изложбе „Мозаик изворних сведочанстава" су Александар Боричић и историчар доц. др Александар Животић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво