Странац у Србији-Ралф ван дер Зијден

Младић који кружи по Београду бициклом и показује град страним туристима је Холанђанин Ралф ван дер Зајден. По завршетку студија радио је за владу Холандије, а потом као саветник градоначелника Хага. Међутим, честа путовања у Београд, Загреб, Сарајево учинила су да упозна и заволи Београд , тако да 2011. године одлучује да напусти посао и пресели се у Београд.

Ту је основао туристичу агенцију „Ибике Белграде" и сада орагнизује страним туристима бициклистичке туре разгледања града. Овог пута на бициклистичку туру повео је свог пријатеља Каспера, такође Холанђанина, да би га провео кроз историјска места везана за период бивше Југославије. За њега вожња бицикла не представља само посао и начин живота већ и промоцију бициклизма у Србији.Он се залаже за боље услове за бициклисте у градовима, учествује у организовању бициклистичких фестивала обезбеђујући подршку своје земље и Амбасаде краљевине Холандије у Београду. У емисији говори о предностима вожње бицикла у односу на аутомобил и друга превозна средства.

„Млади људи у Србији се жале да не могу да пронађу посао. Ралф је,пак, одмах по доласку у Београд започео свој приватни посао . Одрекао се, како каже у емисији, своје високе плате зарад чисте љубави према Београду и српског начина живота.Али, не само то.Он поручује младима у Србији да искористе време да пронађу посао док још увек живе у родитељској кући и немају трошкове за стан и храну. Он предлаже да млади обиђу градове у суседним земљама и виде шта тамо други раде и њихово искуство искористе за себе.Тако је Ралф видео у Берлину како се трабант користи у туристичке сврхе, и по угледу на то, почиње ове зиме да организује туристичке туре југом по Србији," каже Ранка Јакшић, уредница емисије „Странац у Србији".

Аутор и уредник емисије - Ранка Јакшић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво