Странац у Србији- Шветанк Пандеј

У овом издању ауторка емисије "Странац у Србији" Ранка Јакшић представља на свој уобичајен начин једног несвакидашњег госта. Индус Шветанк Пандеј је дошао у Београд да настави студије започете у својој родној земљи Махараштра, а потом у Немачкој. Уписао је докторске студије на Машинском факултету у Београду пре две године. Поред тога што много времена проводи радећи на пројекту, Шветанк је успео да за кратко време обогати свој друштвени живот и окупи око себе мноштво пријатеља.

Препознао је одмах и шта може да замени мамину кухињу и индијске ресторане, те скоро сваког дана одлази у сарајевску ћевабџиницу, која се налази у његовом комшилуку на Звездари. Он говори о разликама у културама Индије и Европе, начину школовања у Индији, о својој породици и многим чудима која су га изненадила у Србији, а једно је, свакако јогурт, који се у

Србији пије као вода, како каже Шветанк Пандеј у емисији.
Шветанка је екипа емисије пропратила на крикет утакмици између екипе Крикет клуба "Стари град" и једног енглеског тима, када је срео своје пријатеље из Бангладеша, Пакистана, Аустралије, Холандије... Такође ћемо видети како Шветанк воли да игра шах на Ташмајдину са старим људима и како ужива у Београду у осећају слободе и опуштености играјући билијар са својим друговима.

Ауторка и уредница: Ранка Јакшић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво