Странац у Србији-Гертруда Катонго Чанда Кејт

Гертруда Катонго Чанда је ћерка замбијског дипломате. У време када је отац добио службу у Либији, и цела породица тамо боравила, Гертруда је имала 19 година.

Необичан сусрет на плажи са Бојаном, грађевинским инжењером на раду у Либији, и љубав на први поглед довели су је врло брзо у Ниш. Већ седам година живи ту са супругом Бојаном Илићем и ћеркама Саром и Емом. У Нишу и Нишкој бањи, где ради у једном кафићу, позната је као Кејт.

У емисији она говори о добром односу са свекрвом, о опчињености Копаоником, о свом темпераменту и потреби да ради и буде активна, о жељи да поново види породицу у Замбији.
У разговору са Бојаном сазнаћемо шта је он све учинио да јој угоди и учини да јој период по доласку буде пријатан и да се што пре прилагоди нашем начину живота, о томе какве утицаје има Кејт као афричка жена на нишку средину, као и о њиховом заједничком раду у музици.
По доласку у Ниш, Бојан је схватио да Кејт може врло брзо да научи да свира гитару и прикључи се његовој групи "Boy jan". Рад на новом албуму, брига о породици и деци и даље продубљују њихову љубав, коју су донели из Либије да је сачувају у Нишу.

Аутор и уредник: Ранка Јакшић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара