Странац у Србији- Шпанкиња Ракел,титл. верзија

Шпањолка Ракел Руиз је свој живот у Мадриду и на Канарским острвима заменила за живот у Пожеги, родном граду супруга Милоја, који је одлучио да се после 30 година рада у иностранству врати у земљу и обнови запуштено породично имање.

Тако, од пре годину дана Пожега куца срцем врелог шпанског темперамента. Ракел је почела да промовише шпанску културу: отворила је школу за фламенко, повезује Србе и Шпанце како би се преко интернета учио шпански језик, организује манифестације на којима могу да се дегустирају специјалитети шпанске кухиње.

Брачни пар Трипковић је заљубљен у нетакнуту природу околине Пожеге, те свако јутро одлазе на видиковац у насељу Лорет да сачекају излазак сунца, који их наново подсети на још један дан чврсте заједничке љубави, која их је и довела у Србију.

Ракел је спремна да се интегрише, да повезује и укршта културе два народа, те се труди да што више разуме и научи српски језик. До тада ће се конверзација одвијати на оба језика а Пожевљанке и деца која долазе на часове фламенка ће проговорити шпански, што ће се и видети у овој емисији. 

Редитељ Ивана Стивенс 

 

Аутор и уредник Ранка Јакшић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво