Траг- На трагу нетакнутог 2 део

Стазама кроз Србију и Црну Гору, екипа РТС-а пратила је више од стотину заљубљеника у планински бициклизам који су крајем јуна из Краљева кренули ка Улцињу. Ентузијасте и заљубљеници у природу попели су се на Златибор, Златар, Камену Гору, Жабљак, Крново и Румију причајући причу о тешкоћи унутрашњег трагања и лепоти недирнуте природе.

У првом делу смо забележили својеврсно путовање кроз време, историју, културу и живот. Пратили смо их од Краљева до граничног прелаза са Црном Гором у планини, између Камене Горе и Пљеваља, који је "отворен" само за ову експедицију. Уз љубав према природи и узбуђење које носи овај спорт, изборили су се са хладном планинском кишом која их је искушавала од Златибора до Камене Горе.

Сада је пред бициклистима још 335 километара кроз Црну Гору до Улциња. Пут их води кроз град рудара, али предлима где их није гушио отужан мирис угља, већ мамио мирис надалеко познатог пљеваљског сира.
На Жабљаку, уз двоје младих који су уживали у јахању дурмиторским пространствима, маратонци су бицикле заменили коњима.
Пут између ветрењача на Крнову, поред водопада Црњак, преко Царевог моста у Никшићу и Румије, са којих је најбољи поглед на Скадарско језеро и Јадран.
У Улцињу није било победничког постоља. Сви су победили у трци у којој су се борили са собом и испитивали границе сопствене издржљивости, сви су били награђени лепотом природе коју су спознали и открићем недирнутог у њој.

Аутор емисије: Немања Јаковљевић
Редитељ: Бојан Воркапић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво