Траг- На трагу нетакнутог 1 део

Стазама кроз Србију и Црну Гору, екипа РТС-а пратила је више од стотину заљубљеника у планински бициклизам који су крајем јуна из Краљева кренули ка Улцињу. Ентузијасте и заљубљеници у природу попели су се на Златибор, Златар, Камену Гору, Жабљак, Крново и Румију причајући причу о тешкоћи унутрашњег трагања и лепоти недирнуте природе

Пред бициклистима је била стаза прве етапе од 610 km, а водила их је жеља за успехом, љубав према природи и узбуђење које носи овај спорт.

Из Краљева, од Милутина, како Краљевчани од милоште зову Споменик српским ратницима погинулим 1912-1918, кренула је прва етапа до Гуче.
За бициклисте ова вожња није само спорт, већ својеврсно путовање кроз време, историју, културу и живот. У паузама су могли да наздраве медовачом, ослушну звуке трубе, држе у рукама грнчарију из Злакусе готово осећајући мирис куваног купуса. Домаћини су добром трпезом успели да наговоре своје госте да одустану од бројања калорија.
Сусрет са природом и откривање њене лепоте и ћуди био је изазов, не само бициклистима, већ и туристима који су одлучили да уживају у чарима водопада Гостиље, упркос температури од осам степени. Траса води и до Потпећке пећине, па кроз село Хрта, које је на мапи светске културне баштине, а хладна планинска киша није била препрека да се стигне до циља
Забележили смо и прелазак преко државне границе у планини, између Камене Горе и Пљеваља, на прелазу који је "отворен" само за ову експедицију.

Аутор емисије: Немања Јаковљевић
Редитељ: Бојан Воркапић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво