Око магазин- Догодине у Јерусалиму

Велики дани за Израел, да парафразирамо Доналда Трампа. Од суботе увече (12. мај 2018) када су победили на Еуросонгу у Лисабону до понедељка-14. Маја, када су Џарад Кушнер и његова супруга Иванка Трамп ипак отворили америчку амбасаду у Јерусалиму. Дан када је створена држава Израел Палестинци обележавају као Дан катастрофе а ове године због свега овога и видели смо катастрофу, нове сукобе у појасу Газе који су већ однели на десетине живота. Шта се управо дешава а шта ће да буде догодине у Јерусалиму?

Када улицима Београда прошета права вучица многи помисле да је побегла из зоолошког врта. Ипак, још од чувене шимпанзе Самија није било спектакуларних бежања из Врта добре наде. Нико не зна одакле се појавила вучица која је сада у зоолошком врту али о њој и другим дивљим животињама брине ветеринар Јожеф Езвеђ. Оно што је Јожеф у Зоо Врту, то је Станко Минић на селу а Будимир Грубић у граду. 24 сата са ветеринарима на терену провела је екипа Око магазина.

После приче у којој смо видели како људи помажу животињама гледамо како животиње помажу људима. Делфинска терапија препоручује се деци и људима који болују од депресије, страха, дауновог синдрома и свих поремећаја у понашању. За лечење уз помоћ делфина не мора се више путовати на Карибе или у Шпанију сада је то могуће и нешто ближе, у Турској. Посетили смо делфинаријум у Бодруму.

Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво