Око магазин- Грушановић, Милић од Мачве

Две несвакидашње приче о два несвакидашња човека који су некада доминирали под обручима а данас су успешни пољопривредници. Играли су на истој позицији и на различитим нивоима али им није била битна само кошаркашка лопта.

Пре само 20 година, 1998, из наше ЈУБА кошаркашке лиге, Партизан је играо фајнал фор, Звезда финале европског Купа Кораћа а Беобанка четвртфинале Купа купова. А кад су те екипе долазиле у Шабац Мијаило Грушановић би им давао по минимум 20 поена. И то пошто је цело јутро провео на њиви или после утакмице сеоског фудбалког клуба где је био центарфор. Тајна је кажу у томе што је повредио руку у саобраћајној несрећи и више није могао да је исправи, али ни да промаши кош. На ју тјубу ни у телевизијским архивама не постоји ниједан снимак његових утакмица па може само да се прича како је, на пример у 40. години у Новом Саду убацио 50 поена или како је играо до 48. године живота.

А као што Микан никад није хтео да напусти земљу Миличић јој се вратио после свега. И као што се уочи овог драфта лицитира да ли ће Лука Дончић бити први, други или трећи пик, тако се пре тачно 15 година лицитирало који ће пик да буде Дарко Миличић. Напослетку, велики Џо Думарс узео је Миличића испред Кармела Ентонија и Двејна Вејда али је Дарко срећнији на телечкој висоравни данас него што је некад био у Детроиту, Њујорку и Бостону. О завршеној каријери кошаркаша и тек отпочетој каријери пољопривредника говори прича снимљена између Сивца и Апатина.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво