Животна средина и здравље- Природна лечилишта

Ова епизода серијала "Животна средина и здравље", насловљена "Стазе здравља", говори о природним лечилиштима кроз пример Сокобање.

Ваздух у Сокобањи своје благотворно дејство има и захваљујући присуству негативних јона који позитивно делују на људски организам. У просторима где има мало негативних јона смањује се радна способност, људи се осећају уморно и имају честе главобоље.

Сокобањска излетишта пружају одличне услове за спортско-рекреативне активности, које имају важну улогу у оквиру процедура које се примењују у бањско-климатским лечилиштима.
Идеална прилика за то је Маратон жеља који се одржава једном годишње. Као учесник Маратона жеља, имате задатак да обиђете шест локација у околини Сокобање и да на свакој пожелите по једну жељу: да додирнете дрво жеља у парку Бањица, да запишете своју животну жељу на папир и оставите је на за то предвиђено место, испод Богородице у стени, да замислите пословну жељу и убаците новчић у извор Рујник, испод Сокограда.
За срећу у љубави треба да обиђете око стене љубави на Озрену, и то три пута, затим, да посетите добру вилу код водопада Рипаљка и да окренете точак срече у Грудоњским воденицама.
Без обзира на то да ли у остварење жеља верујете, или не верујете, Маратон жеља је добра прилика да се забавите и рекреирате.

Аутор и уредник је Александра Божовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво