Професионалци- Мирослав Ћиро Блажевић

Фудбалски тренер. Рођен је 1935. године у Травнику. Због повреде играчку каријеру прекинуо је у 24 години и постао тренер. Тренирао је више од 30 клубова и 5 националних селекција. Највећи успех постигао је са репрезентацијом Хрватске са којом је 1998. године освојио 3. место на Светском првенству у Француској. Тада је проглашен за најбољег тренера првенства.

У емисији Блажевић говори о томе, како су се и у Београду радовали када је 1982. године са Динамом освојио првенство Југославије, и зашто је новац који је зарадио важнији од свих трофеја које је освојио. Блажевић се присећа и утакмице Југославија-Хрватска када је нестало струје и како су српски фудбалери чували хрватске.

Он са горчином прича и о својим пријатељима за које сматра да су уништили хрватски фудбал, зашто је за Кинезе мудрац, а за Хрвате старац и какве су шансе Хрватске и Србије на Светском првенству у Русији. Ћиро Блажевић у емисији и рецитује своје стихове, говори о дружењу са Жаком Превером и зашто воли Андрића и Пушкина.

Аутор емисије Драган Станојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво