Сумњива лица, 27-42

Редитељ и сценариста Душан Милић креатор је 44 получасовне епизоде, серије Сумњива лица, инспирисане Нушићевим комедијама ДР, Мистер долар, Сумњиво лице, Народни посланик и Власт.

Главни јунак серије је млади "доктор философије" Милорад Цвијовић, кога игра Никола Ракочевић, и његови амбициозни родитељи, отац Живота (Борис Исаковић) и мајка Љиљана (Јасна Ђуричић). Они на сваки начин желе да програмирају будућност свога сина, иако се он томе жестоко противи. Жеља родитеља да њихов лењи, незаинтересовани и размажени син, склон лаким и брзим задовољствима, постане неко и нешто, моћна "зверка" у савременој Србији, је сиже који је већим делом преузет из Нушићеве комедије ДР а послужио је креаторима серије да овог јунака провуку и кроз остале Нушићеве комедије, користећи их као инспирацију или као мотивационо језгро радње.

На серији Сумњива лица заједно са Душаном Милићем, радили су и сценаристи Петар Михаиловић, Слободан Обрадовић и Бобан Јевтић. Душан Милић је режирао првих 12 епизода по комедији ДР, док су остале епизоде по Нушићевим комедијама Мистер долар, Сумњиво лице, Народни посланик и Власт режирали редитељи Милан Коњевић, Дарко Лунгулов као и двојица талентованих дебитаната, редитељи Горан Станковић и Владимир Тагић. Серија је окупила више од 150 врсних глумаца свих генарација.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво