Други век – Никола Ракочевић

На прошлогодишњем Берлинском фестивалу заједно са још неколико младих европских глумаца, званично је проглашен за филмску звезду у успону. И први је наш глумац са тим звањем и признањем. Будућност ће показати колико су му звезде наклоњене али да зависи од њега одавно би показао да уме све као они највећи.

Никола Ракочевић је глумац који појавом у кадру утиче на филм и мења све око себе. Већ прва улога у "Синовцима" показала је какав глумац лежи у младићу који је паралелно са српским војником из Првог светског рата играо младог скинхеда Новицу у "Шејтановом ратнику" и у свега три сцене остао упамћен као да је био главни. На том лику биће базирано "Шишање" које ће му донети популарност и награде, а он ће нас у исто време освајати улогама у "Жени са сломљеним носем" и кратком филму "Дипломирање" у омнибусу "Октобар".

Изузетан је био у "Круговима" са несвакидашње написаном улогом и као партнер Александра Берчека и у "С/Кидању" у коме је показао несвакидашњу глумачку енергију и респектабилну моћ самоконтроле.

У филму "Бранио сам Младу Босну" тумачио је адвоката сарајевских атентатора, Рудолфа Цистлера, док је у "Травелатору" показао с каквом посвећеношћу и одговорношћу игра глумац који је у скоро сваком кадру филма, већином у крупном плану.
Никола Ракочевић је озбиљан глумац и озбиљан човек. Такав је и у емисији "Други век" у којој говори о односу према професији, о изворима инспирације и енергије, о моралу као важној категорији, о љубави према филму, о сумњама и искушењима...
Уредник и аутор емисије је Небојша Поповић, сниматељ је Милан Станић, а монтажер Мирјана Митровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво