Звер на Месецу, ТВ театар

После незаборавног „Гардеробера" Роналда Харвуда, у режији Дејана Мијача, који је Драмски програм РТС на јесен 2015. емитовао у знак обележавања десет година од смрти Љубе Тадића, у оквиру серијала ТВ театар, гледаоци ће имати задовољство да поново уживају у представи „Звер на месецу" Београдског драмског позоришта.

Ова прослављена представа, аутора Ричарда Калиноског, награђена Наградом „Молијер", говори о судбини Јерменина, игра га Небојша Дугалић, који је, као дечак, чудом преживео покољ у домовини, и био сведок смрти својих најближих. Касније, у Америци, постаје фотограф, који опсесивно покушава да овековечи и заустави живот...Из домовине, уместо преминуле, стиже млада Јерменка, да би постала његова супруга, Паулина Манов. Како не може да затрудни, она се везује за дечака из сиротишта, кога незаборавно игра недавно преминули великан српске сцене, Властимир Ђуза Стојиљковић.

Представу „Звер на Месецу", која је дуги низ сезона била на репертоару Београдског драмског позоришта, режирао је Небојша Брадић. ТВ театар, који чува најбоља остварења са српских позоришних сцена за историју театра, „Звер на месецу" је снимио Мишко Милојевић.
Уредница: Драгана Бошковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво