Шопенови концерти и Трансилванијска филхармонија

Државни оркестар филхармоније Трансилваније који води Жан Франсоа Антолиоли, са пијанистима Дејаном Синадиновићем и Људмилом Ангеловим затворили су пролећну Пијанистичку клавирску фешту концертом "Волите ли Шопена". Ово је један од познатијих оркестара Средње Европе и наступио је у Центру Сава пред 1500 гледалаца.

Први део концерта на програму је у суботу 22. маја у 22.50, истовремено на Другом програму РТС-а и на РТС Дигитал, каналу културе и уметности, а други део се емитује тачно недељу дана касније 29. маја у 23 сата.

Концерт је одржан у част славног пољског романтичара Фредерика Шопена чија се 200. годишњица од рођења обележава ове године широм света.

Иако носи назив бр. 2, Концерт у еф-молу који је извео Дејан Синадиновић, наш цењени пијаниста и музички педагог, је настао пре концерта бр. 1, који је свирао бугарски пијаниста Људмил Ангелов и тим редоследом је изведен.

Људмил Ангелов специјализовао се за Шопена и добитник је многобројнијх награда посвећених
овом композитору. На бис је одсвирао неке од најпознатијих Шопенових минијатура: Постхумни ноктурно у цис-молу, Валцер у цис-молу и Етиду у а-молу.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво