Кинески национални плесни театар

Кореодрама Конфучије у извођењу Кинеског националног плесног театра из Пекинга, несвакидашњи је спектакл пун колорита и изузетне игре.

Путовање древног кинеског мислиоца Конфучија кроз свет у коме се не остварују снови о хармоничном животу, као и хаотично време мутних мисли, сплетки и порока сликовито је представљено у кореографији Вејвеј Мао, коју прати музика Ћу Џанга. Кинески национални плесни театар је саставни део Кинеске националне опере и плесног драмског театра у Пекингу, који комбинује различите врсте уметности и рад различитих трупа у оквиру исте компаније.

Ову јединствену кореодраму ансамбл је извео у Сиднејском државном театру исте вечери када је кинески председник Ђи Јинпинг присуствовао самиту Г 20 у Аустралији. Трупа је у Београд дошла на позив Националог театра за игру и Центра Сава, где је у препуној Великој дворани представа испраћена бурним аплаузом.
За Музичку редакцију РТС-а, кореодраму Конфучије снимили су и приредили: уредник Вера Арсеновић и редитељ Милан Кундаковић.

Реприза, 04. јануар у  13:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво