Рихард Штраус и његове хероине

Документарни филм Томаса фон Штајнакера открива нам, кроз задивљујуће путовање, истину о женама у Штраусовом животу. У средишту је његов однос са Паулином, са којом је био у браку чак 55 година, све до своје смрти.

До данас, она је јавности позната као својеглава певачица која је свог мужа често срамотила у јавности, али оно што је остало скривено, испливава као велика љубав и разумевање, у првим и последњим песмама које је компоновао за њу.
 
Шта је то што је нагнало сломљеног старца, који је искусио најстрашније епохе немачке историје, од златних дана Царства до нацистичке диктатуре и послератног периода, да 1948. у својој песми У предвечерје напише једну од најдирљивијих израза љубави у историји музике: Кроз тугу и радост, ишли смо са руком у руци.
 
О Штраусовом животу прича његов последњи живи унук; Бригите Фасбендер, Рене Флеминг, Гвинет Џоунс и Криста Лудвиг тумаче и објашњавају његове главне женске ликове, диригент Франц Везлер-Мост бави се Штраусовом инструментацијом, док нас Кристоф Вагнер-Тренквиц, стручњак за Штраусову музику, води кроз његов музички свет.
 
Реприза, 08. децембар у  04:54 и 12:59

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво