Визионари научне фантастике: Џорџ Лукас, 8-8

Америчка документарна серија о животу и раду најзначајнијих стваралаца научне фантастике. Аутор Ридли Скот открива на који начин су предвиђали живот у будућности и можда инспирисали да њихове футуристичке визије постану део наше свакодневице.

Визионар и аутор Ратова звезда, Џорџ Лукас, творац је галактичке митологије. То је сага која је научнике инспирисала да изнова дефинишу границе и могућности човечанства и процене потенцијал које оно има.
 
Холографски приказ принцезе Леје која моли за помоћ само нам је заголицао машту и припремио нас да се запитамо хоћемо ли, и када, располагати овом технологијом. Али то је само почетак огромног технолошког таласа који нам је дат у Ратовима звезда.
 
Истраживачи сада покушавају да на нов начин дефинишу научне могућности холограма како би их применили у свакодневном животу. Приближавају се технологији за препознавање мисли. и сматрају да ћемо за коју годину моћи умом да управљамо предметима. На самом крају филма Империја узвраћа ударац, Лук Скајвокер остаје без руке, али је замењују новом. Данас су научници креирали роботску руку - ај лимб, која је прецизна и спретна попут људске.
 
Докле сеже машта писца и које су од његових многобројних визија постале стварност у нашој садашњости гледаоци ће сазнати у епизоди серијала Визионари научне фантастике - Џорџ Лукас.
 
Реприза, 05. децембар у 04:08 и 12:10

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара