Мира Адања Полак: Ексклузивно – Ризичан живот Вере Цедрел

Посао Вере Цедрел само је наоко занимљив и динамичан. Ова жена носи главу у торби. Срела сам је пре неколико година, где је на Блиском истоку ишла са ратишта на ратиште.

Њен посао је тамо где где је криза, где је већ избио рат или тек треба да избије. Вера Цедрел напросто мора бити тамо. Вера Цедрел је новинар са наших простора. Срела сам је случајно; тада је имала стан у Црној Гори.

Радећи за агенцију чији је сувласник WTN, позната је у свету по многобројним ексклузивама које је донела са ратишта Блиског истока. Вера Цедрел има сина кога од његове шесте године води свуда са собом, имајући увек осећај кривице због сталног боравка на терену и тога да можда није довољно добра мајка. Њен син постао је сниматељ.

Разговор са Вером Цедрел снимљен је у периоду њеног опуштања у кући у Херцег Новом. Ова жена написала је три књиге о Садаму Хусеину. Трагала је за хемијским оружјем у Ираку. Говори о томе како може да пропадне шестогодишњи новинарски труд само зато што је једна светска вест потрла другу.

Колико и да ли новинар који је уско специјализован за ратишта може да има нормалан живот? Како гледа на живот и колико траје новинарска страст? Шта Вера Цедрел прво помисли када зазвони телефон?

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво