Читај ми!

Студио 6: Небоград

У емисији Студио 6 представљамо Удружење Небоград са пројектом Нови композитори и нова лирика. 

Реч је о синкретичком и перформативном наступу, који комбинује музику и књижевност. Фокусиран је на успостављање континуитета у сарадњи између савремених аутора - композитора млађе генерације, Луке Чубрила, Матије Анђелковића, Владимира Кораћа и савремених песника са домаће и интернационалне сцене.

Дијалог између композитора и песника настао је из напора да се савремено стваралаштво младих аутора представи публици у аутентичном руху. Од фебруара 2016. осмишљено је једанаест оригиналних наступа, који су извођени у београдској галерији Полет, Атријуму Народне библиотеке Србије, на фестивалу Дев9т, у оквиру културног програма Изблиза и присно, на Међународном фестивалу оргуља Диес органорум, на фестивалима Светски дан(и) поезије 2017. и Тргни се! Поезија!

Небоград је непрофитно удружење основано у Београду 2012. године и залаже се за неформално образовање и алтернативне приступе преношењу знања, преко музике и других уметности. Пројекти увек комбинују уметност и едукацију - експерте и локалну заједницу, на обострану корист и уз међусобну размену искуства.

Ауторски и уреднички тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић
Дизајн звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић

реприза, 19. јануар у 02:05 и 10:25

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво