На веслу прича: Слободан Стојичевић

Када би река имала презиме... Лично је. Као и то познанство са водом. Као и страх и храброст детињства. Човек не сме да убије реку. Ни у себи. И Бог се купа у потоку. Ћути. Слободан Стојићевић, рођен 1947. године, од 1971. године новинар је и уредник листа Политика. Добитник је више награда за новинарски рад. Пише приче, драме и филмска сценарија. Објавио је десет књига прозе.

О својој причи на веслу Стојићевић је изјавио: Сама река је одувек изазов човеку. Како се развија цивилизација све више губимо присан однос са природом, и ми који знамо да пронађемо мир на води имамо ту опрезност од њене снаге и непредвидљивости. Причајући на Колубари са веслом у руци о затрпаним, убијеним, речицама Купинцу и Тамнави, ни сањао нисам да ће оне само коју годину касније у страшној поплави показати људску неспособност да контролише природу.

Редитељ, аутор оригиналног концепта Растко Шејић; композитор, монтажер тона Владимир Лешић; камера Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост Милан Пејновић; дизајнер Зоран Мујбеговић; организатор снимања Александар М. Поповић; спикер Александар Новаковић; лађар Коста Миловановић; интро анимација Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржалa: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење Шта хоћеш

Реприза, 05. октобар у  02:01 и 10:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво