На веслу прича: Весна Алексић

Весна Алексић, рођена 1958. године, наш најпревођенији писац за децу и младе, објавила је осамнаест књига прозе. Аутор је више извођених драмских текстова. Добитник је великог броја награда за дечју књижевност.

О својој причи на веслу Весна је изјавила: Увек се морамо вратити тамо одакле смо потекли. Шта су нам вредности и стремљења ако заборавимо корене? То је питање друштва колико и индивидуе. Био је диван сунчани дан на реци, и као да ме Сава водила кроз моју причу. Надам се да ће се и даље на веслу причати приче.

Ко походи снове... и каубоји и Индијанци, и рок звезде и глумци, и дрво и река... Где је извор нашег осећања света? Пренели су нам ближњи, сами смо створени, припадамо природи или друштву... Да ли ико сме да освоји врх дрвета? Постоји ли граница одрастања?

Редитељ, аутор оригиналног концепта Растко Шејић; композитор, монтажер тона Владимир Лешић; камера Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост Милан Пејновић; дизајнер Зоран Мујбеговић; организатор снимања Александар М. Поповић; спикер Александар Новаковић; лађар Коста Миловановић; интро анимација Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржалa: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење Шта хоћеш

Реприза, 04. октобар у  02:04 и 10:04

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво