Час анатомије: Народно позориште

Књижевници Бранислав Нушић и Милан Грол, књижевни критичар Милан Богдановић, у новијој историји списатељка и позоришна редитељка Вида Огњеновић, позоришни редитељ Небојша Брадић, глумац Предраг Ејдус...

У историјској колекцији Народног позоришта у Београду мало је управника који су остали на том месту током целог мандата. Година великог јубилеја осенчена је кризом која је настала после смене директора Драме Жељка Хубача. Епилог је постављење нове в.д. управнице, позоришне редитељке Иване Вујић.
Ново издање Часа анатомије анализира случај Народног позоришта у години јубилеја и феномен институција од националног значаја у контексту односа уметник - публика - јавност - власт - естетика - етика... Без обзира на промену друштвено-економског система, улазак у дуг транзициони период, тржиште и нове облике управљања, у јавој сфери се непрестано говорило и говори о потреби развоја културе и уметности, очувању традиције и отварању ка новим праксама... речју, о поштовању културе и уметности... Декларативни исказ или системски план?
Гости Часа анатомије су списатељка и позоришна редитељка Вида Огњеновић, глумац Слободан Бештић и професорка Факултета драмских уметности Милена Драгићевић Шешић.
Уреднице емисије: Марија Ненезић и Јасмина Врбавац
Реализаторка: Маја Мандић

реприза, 27. јул у 10:15

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво