На веслу прича: Девојка и анђео - Илдико Ловаш

Прихвати изазов. Постоји само твој пут, ни лево ни десно, твоје је право. Везу са својом природом не мораш да измишљаш, али мораш да је нађеш, ако сањаш осмех. И не плаши се да копаш дубоко. Мирис песка, иловаче, глине, камена, топлота језгра. Своја си Земља. Поседуј време. Освајаш одлучношћу и несебичношћу. Нема одустајања ако си права. Виша сила ће помоћи. Зашто је иначе Бог створио анђеле?

Илдико Ловаш рођена је 1967. године у Суботици. Дипломирала је мађарски језик на Филозофском факултету у Новом Саду. Књижевница, критичарка, преводитељка и уредница. Објавила је 4 прозне књиге и 5 романа. Заступљена у антологијама. Била је новинарка Телевизије Нови Сад и Мађар Соа и уредница више емисија о култури и јавном животу, као и главна уредница часописа Изенет. Проза Илдико Ловаш превођена је на српски, хрватски, словеначки, италијански, немачки и бугарски. За свој досадашњи рад добила је награде Сирмаи, Бодрогвари, Сивери, Безеређ, као и награду Атила Јожеф 2017. године.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Марко Ристић, Лав Бока (дрон); монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Франц Шпес, Давор Чупковић, Александар Коцан, Славко Врнџић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org

Пројекат подржали: Град Нови Сад, Министарство културе и информисања, ЈКП Воде Војводине

реприза17.јул у 01:55 и 09:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво