На веслу прича: Тролисно биће-Владимир Копицл

Пажња, лабудови у ниском лету! Хароновим воденим друмом у срце Новог Сада. Зашто увек на ивици? Како се преживљава на жици коју смо сами протегли између зграда? На чијој је страни природа? Слободног пада или лета? Да ли је град гладан природе или само супер кича? Будућност аванзовалих мајмуна. Аутомату, од кога примаш наређења? Природа нас тржи као таоце, да ли смо развили Стокхолмски синдром, или копамо жице и под земљом? Активисто, јави се! Дај све од себе.

Владимир Копицл рођен је 1949. године у Новом Саду, где је и дипломирао књижевност. Од 1970. године бави се књижевношћу, уметношћу, превођењем, позоришном и филмском критиком, новинарством. Обављао важне функције у националној култури, од уредника Трибине младих у Новом Саду (1971-1973), до директора Музеја савремене уметности Војводине, директора Завода за културу Војводине и члана УО Радио-телевизије Србије у 21. веку. Уређивао је неколико књижевних часописа. Од 1970. године објављује поезију, есеје, књижевну критику и преводи са енглеског језика. Објавио је 16 књига поезије, 3 књиге есеја, приредио велики број зборника и антологија. Добитник најзначајнијих националних књижевних награда, а о његовом раду су објављене три монографије. Превођен, заступљен у европским и светским антологијама и зборницима. Од 1971. био је активан на пољу концептуалне уметности, те излагао у нашој земљи и свету.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Марко Ристић, Лав Бока (дрон); монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Франц Шпес, Давор Чупковић, Александар Коцан, Славко Врнџић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org

Пројекат подржали: Град Нови Сад, Министарство културе и информисања, ЈКП Воде Војводине

реприза, 16. јул у 01:41 и 09:41

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво