ТВ фељтон: Најбоље у наслеђу

Историчар уметности, универзитетски професор, музеолог и стручњак за баштину, проф. др Томислав Шола, већ деценијама, проучава најбоље праксе у домену баштине, за које је и предложио појмове херитологија и мнемозофија.

Његово научно истраживање баштине, посебно музеја, повезано је са искуством које има као кустос, уредник, предавач и консултант. То је и разлог што се име Томислава Шоле налази у тиму стручњака, који су позвани да својим саветима помогну пројекат за реконструкцију Етнографског музеја у Београду. Боравак професора Шоле у нашем граду био је повод да његова истраживања, размишљања и савете забележимо у емисији под називом Најбоље у наслеђу, коју је припремила Редакција за културу и уметност.

У емисији Најбоље у наслеђу проф. др Томислав Шола говори о културним индустријама, професији кустоса, еко-музејима и тоталним музејима, моделима како управљати баштином, о лошим странама културног туризма, виртуелним музејима, демократији и глобализацији, али и о маркетингу у музејима и о томе да ли баштина има будућност?

Уредник емисије: Светлана Илић
Монтажер: Милан Радичевић

реприза, 16. јул у 03:03 и 11:03

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво