Народно позориште у десет чинова: Нушићев народ

Поводом обележавања 150 година постојања Народног позоришта, Културно-уметнички програм Радио-телевизије Србије припремио је документарно-играни серијал Народно позориште у 10 чинова, који ће се емитовати од 21. новембра, сваке среде на Другом програму од 20 часова.

Кроз судбине занимљивих личности из богате историје Народног позоришта, испричаћемо интригантне и мање познате приче о његовим оснивачима, глумцима, оперским певачима, балетским играчима, писцима, управницима, редитељима, сценографима, костимографима,  кореографима, сценским мајсторима ... Свака од десет епизода постављена је у различитом кључу, другачијег драматуршког и редитељског израза, тежећи да се у приступу удаљи од класичне и конвенционалне документарно-игране форме.
 
Десет чинова - десет епизода. Свака другачија, свака на свој начин у другом жанру, свака да живи за себе, а опет, када стане поред друге, представља интересантно телевизијско тумачење историје националног театра. У мозаику сачињеном од медаљона из историје националног театра, преплићу се реално и фиктивно, прошлост и садашњост, оживљавају знамените личности, разговара се са садашњим уметницима и позоришним радницима.

Кроз десет епизода, публику ће водити Наратор (Небојша Дугалић), својеврсни истраживач који тежи да открије приче о догађајима и људима који чине дух Народног позоришта.

Креатор серијала: Небојша Брадић
Драматург и сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Мишко Милојевић
Продуцент: Невена Станојловић

Реприза, 07. јун у  05:32 и 13:32

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво