Еро Саринен: Архитекта који је видео будућност

Архитектура је више од практичног средства којим се прави склониште за човека и његове активности. Она има много значајнију улогу - скоро религијску, и мора бити у основи уверења да је човек племенито биће, речи су Ера Саринена, архитекте који је видео будућност.

Педесете године 20. века биле су пуне оптимизма. У Америци је владало велико задовољство, јер је земља била богата са технологијом којом је постигнут невероватан напредак. Еро Саринен је успео да на својим нацртима и макетама прикаже дух тог времена.

То је постигао луком у Сент Луису, грађевинама и намештајем. Био је узбуђен због свега онога што ће будућност донети свету. У његовим радовима се осећа то узбуђење. Људи су мислили да је могуће отићи на Марс. Ако хоћете да идете на Марс, столица лала је савршена за то путовање.

Син Ера Саринена, Ерик, представља нам живот свог оца, његову страст према архитектури, невероватну креативност и иновативност. Био је визионар и личност која је за само деценију рада произвела толико значајних пројеката.

Реприза, 10. март у 04:32 и 12:32

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво