Време је за елиту: Небојша Катић

Гост емисије је Небојша Катић, економиста и пословни консултант који дуже од четврт века живи у Лондону. Дипломирао је и магистрирао на Економском факултету београдског Универзитета, потом је годинама радио као финансијски директор система Енергопројект – Холдинг и Енергопројектове компаније у Лондону, INEC -Engineering Co.

Дугогодишњи је колумниста „Политике" а данас има и свој сајт на коме пише не само о економским већ и о друштвеним темамама које опседају свет; о уплашерним људима у доба глобализације; о религији, култури, моралним посртањима модерног човека опседнутог новцем и моћи.
Пише јасно, прецизно, оштро, не остављајући никога равнодушним и недодирљивим .
„Социјалистички систем у коме нико није могао да вас тако мало плати колико сте ви могли мало да радите, био је ефикаснији од овог транзиционог", каже један од наших водећих економиста који негира неприкосновену моћ новца и истиче да срећа постоји и мимо наметнутих нам вредности материјалистичке културе .

„Постоје људи који живе скромно али су срећни, и с друге стране, постоји једна група енормно богатих, готово кретенизованих богаташа који да би могли да функционишу користе дрогу ; уместо с пријатељима, којих немају, разговарају с психијатрима; сваке године купују нови порше и налазе нову љубавницу ...А једна испуњена жеља рађа нову, још погубнију."
У емисији "Време (је) за елиту" , економиста Небојша Катић говори о моћи новца и искушењима које он носи, о нарастајућој неједнакости и поларизацији на богате и сиромашне, о културном и свеколиком осиромашењу,о томе зашто тако мало издвајамо за културу...и шта ће се десити када једног дана схватимо да смо остали без „конзумената културе"....

Ипак, на сву срећу, постоје ствари које немају цену, поручује овај угледни економиста.

 

Аутор емисије: Зорица Пантелић
Сниматељ : Иван Димитријевић
Монтажер :Милица Живојиновић
Продуцент емисије: Славица Стефановић

реприза, 11. фебруар у 02:09 и 10:09

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво