Остави све и читај: Станко Црнобрња

Књига неће нестати, нити је угрожена, каже, између осталог, редитељ, публициста и професор Станко Црнобрња у новом издању емисије Остави све и читај. Анализирајући статус књиге у дигиталној ери и медијском изобиљу, он закључује да књига само мења агрегатно стање и тражи нова савезништва са електронским медијима.

Поред питања о последицама ширења медијских платформи и друштвених мрежа, Станко Црнобрња у разговору са аутором емисије Горицом Зарић разматра и питања садржаја, моћи и функције телевизијског медија у новом контексту и његовог утицаја на развој културе и образовања. У вези са тим, Станко Црнобрња процењује и степен слободе медија, вредност информације и медијску писменост у нашој друштвеној заједници.
Говорећи о сопственој везаности за књигу и читање, Станко издваја утицај који су америчка и наша литература имале у његовом животу, а емисија Остави све и читај подсећа на његове књиге Естетика телевизије и нових медија, Нови медији и друштвене мреже, Како је створен Покрет несврстаних.
Аутор и уредник емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музички уредник Невена Поповић.

реприза, 31. јул у 03:57 и 11:57

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2019, 08:49) - Sasko [нерегистровани]

Repriza emisije

Postovani,
Emisija je odlična, da li će uskoro biti repriza?
Saško