Кинески чај: Завичај, 1-6

Кина је домовина дрвећа чаја. Кинези су први почели да употребљавају ову биљку пре више од 3.000 година. Гајили су и пили чај у провинцији Сичуан

Вештина гајења чаја, полако се ширила и чај је почео да се пије у целој Кини. Кина је створила јединствену културу и култ чаја још пре 1.000 година. Данас се чај пије у свим деловима света, али су његов извоз, укључујући и начин сађења, и култура испијања кренули из Кине. Прича о историји те корисне и здраве биљке говори о цивилизацији и наслеђу, чије плодове данас и ми умногоме користимо.

Реприза, 20. новембар у 06:13 и 14:13

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво