Арт зона: Кустоске праксе

За разлику од бројних јавних музејско-галеријско деловања, Београд је премрежен ризомским делатностима од значаја које се дешавају без велике медијске промоције и обраћају се ужим стручним круговима. Управо су два таква догађаја, две међународне уметничке радионице које су водили двојица значајних протагониста савремене светске уметничке сцене, обједињена у овом издању Арт зоне.

Познати светски уметник Јанис Кунелис који је рођен у Грчкој а живи у Италији, од почетка 70-их један од главних протагониста сиромашне уметности, током 90-их један од водећих ликовних педагога на Уметничкој академији у Диселдорфу, средином маја, током боравка у Београду одржао је радионицу на Факултету ликовних уметности. У знак признања за изузетан педагошки рад, у Ректорату Универзитета уметности у Београду уручен му је почасни докторат Универзитета уметности.
Друга прича је посвећена радионици Нове кустоске праксе која је одржана у Културном центру Београда. Радионицу је водио Ерик Корн, француски уметник, кустос и оснивач Центра за савремену уметност Плато. У другом сегменту емисије Корн говори о савременој кустоској пракси, њеним основним проблемима, о појму савремености у уметности, о проблемима са којим нови уметнички медији суочавају кустоса, о властитој кустоској пракси...
Уредник и аутор: Данијела Пурешевић
Редитељ: Марко Караџић

реприза, 19. август у 03:21 и 11:21

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво