На веслу прича: Постанак и опстанак кишне глисте -Ана Бујић

„Постанак и опстанак кишне глисте“ почиње са: „Давно, у време праискона, кад још није постојало времена, а Сунце и Месец тек су се родили...“ Бајка танано и метафорично води кроз осећања и симболе. Постоји Змај. И постоји вила. Нема сумње. И слобода. Почетак има и друго тумачење, сами одређујемо крај. Или ћемо преживети? Ана Бујић, рођена 1973. године, објавила је два романа, као и више есеја и приповедака. Роман „Назиреј“ награђен на конкурсу Савеза јеврејских општина Југославије 2000. године.

О својој причи на веслу Ана је изјавила: „Бајке су тако привлачна, а тешка форма. Уобичајени почетак „била једном..." увек може да одведе у другом правцу. Ту је важна и најтања нит, захтева фино ткање. Моје кормиларење причом преузела је река Сава. И мислим да смо се разумеле. Јер вода је та из које је живот потекао. Надам се да ће још књижевника прихватити стваран изазов да своју причу изговоре на веслу."

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; организатор снимања: Александар М. Поповић; спикер: Александар Новаковић; лађар: Коста Миловановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска општина Обреновац
Продукција: Удружење „Шта хоћеш"

реприза, 25. јул у 05:05 и 13:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво