Траг у простору: Чаролије испод плуте

Винска култура данас укључује комплексна знања о вину, његовој историји, виноградима, подрумима, преко енофилије и филозофије вина, до његове улоге у угоститељству и туризму. Вина има на хиљаде, а само у Србији већ око 700 врста, различитих произвођача.

Вино је производ који тражи заљубљенике, а наши људи воле вина пуног укуса. Мирослав Ковачевић каже да вино прави за потрошаче. У асортиману винарије "Ковачевић" су рајнски ризлинг, шардоне и совињон од белих вина, а од црвених само аурелијус, који је купажа мерлоа и кабернеа. Најдраже му је оно вино од кога живи, а то су шардоне па онда аурелијус. Шардоне му је, каже, ипак најдраже вино које прави и тврди да је то вино по коме је препознатљив.

Сви Јојићи у Иригу имају надимак "Мачак", а Сава Јојић, у жељи да споји традицију са савременим тенденцијама у виноградарству и винарству, своју винарију је назвао "Мачков подрум". Сава Јојић, каже да су људи који воле вина у ствари истраживачи, а винари највише воле оне који дођу, пробају, па оду, онда их неко време нема, али се опет врате.

Аутор и уредник: Милица Барјактаревић

реприза, 25. јул у 03:17 и 11:17

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво