На веслу прича: Мрвице из равнице – Владимир Андрић

Можемо ли да се зауставимо и осетимо природу? Знаш да пливаш? Коју реку пратиш? Патиш кад природа трпи? Осећаш ли мир? Или те плаши вода? Идеш ли бос? На сва ова питања својом причом одговара Владимир Андрић, рођен 1944. године, књижевник, редитељ, драматург и уредник , који је четири деценије стварао на ТВ Београд. Творац антологијских ТВ серијала „Лаку ноћ, децо“ и „Пустолов“ добитник је и великог броја награда за режију и дечју књижевност. Објавио је четрнаест књига прозе и поезије.

О својој причи на веслу Андрић је изјавио: „Креативни рад подразумева сталну отвореност за експеримент. Снимање са „Шта хоћеш" екипом, та „герила", узбуђење ризика тестирања своје концентрације и извођачке стране, остала ми је у дивном сећању. Озбиљно смо се играли. Потпуно лична прича, као и она коју сам испричао на реци у којој сам научио да пливам. Веома ми је драго да серија наставља да живи."

Редитељ, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; организатор снимања: Александар М. Поповић; спикер: Александар Новаковић; лађар: Коста Миловановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење „Шта хоћеш"

реприза, 25. јул у 02:43 и 10:43

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво