Жене диктатора 2-8

Први пут на екранима свет најозлоглашенијих првих дама окупљених у петоделној документарној серији Џоела Солера.

Упознаћемо жене које су добиле надимке: Луцифер, Црни Паук, Леди Геноцид и Леди Змај. Колико су оне имале удела у почињеним страхотама? Каква је била њихова стварна одговорност?

Француски редитељ, аутор серије, Џоел Солер, имао је прилику да га угости бивша прва дама Филипина, Имелда Маркос, коју је амерички часопис Њусвик описао као најпохлепнију жену у историји. Затим, упознао је брата Пола Пота, а у серији учествује и биши саветник злогласног лидера Црвених Кмера, нови муж Потове удовице.

Ово филмско путовање од пет година увукло је Џоела Солера у јединствени свет у коме су се нашле и бивша госпођа Бокаса, сенатор Џулија Тејлор, бивша прва дама Либерије, земље познате по деци војницима и крвавим дијамантима. Ту је и бивша прва дама Албаније, Неџмије Хоџа, звана Црни Паук, осуђен на 5 година затвора, бивши прва дама Руанде, Агата Хабиаримана, звана Дама Геноцид, Халеда Зиа, бивша прва дама и премијерка Бангладеша, а затим осуђена на затворску казну због корупције.

Џоел Солер се у Чилеу састао са Луцијом Пиноче, удовицом генерала Пиночеа, бившим лидером фашистичке партије и породицом Маргот Хонекер која живи у изгнансту у Сантјаго де Чилеу. У Мадриду, Џоел Солер је био примљен у дворцу породице Франко.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво