Одлив мозгова: Љиљана Симић

Љиљана Симић, интеркултуралисткиња и едукаторка, која је радила са највишим званичницима ЕУ, актерка је пете епизоде документарне серије „Одлив мозгова“ у продукцији Удружења „Шта хоћеш“.

Са Факултета драмских уметности и Филозофског факултета у Београду, магистратуре на Католичком универзитету у Левену, Љиљана Симић једна је од најзапосленијих незапослених особа у Бриселу, јер је имала прилике да обучава и сензибилизује највише званичнике ЕУ институција и руководиоце из бизнис сектора на тему интеркултурализма, међусобне комуникације и толеранције различитих културних наслеђа које чине целину јавних и приватних институција.
 Интеркултурална свесност, обавезно знање за функционалност ЕУ. Интеркултурални пасош, као кључни део радне биографије. Убеђена у Европу, као идеју или реализовани договор? Да ли је Европа прехлађена? Како изгледа тај систем изнутра? Свако игра за себе? Ко нам шаље поруку бомбама? Зашто у Србији није друштвено прихватљиво рећи да нешто не знаш? Које су дечије болести земаља које желе да приступе ЕУ? Да ли би слагао за пријатеља, а за родбину? Шта те дефинише, да ли си спреман за дијалог? Националне, организационе и професионалне наочаре. Како памтиш деведесете?
Редитељ, аутор: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; асистент камере: Милан Џодић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; наратор: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић
Продукција: Удружење „Шта хоћеш" 2018.

реприза, 19. јун у 04:00 и 12:00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво