Остави све и читај: Александар Зограф

Александар Ракезић, познатији као Александар Зограф, стрип цртач, публициста и колумниста у недељнику Време, чији су стрипови давно прешли границе Србије и штампају се у Италији, Америци, Великој Британији, Немачкој, Пољској и Јапану, гост је у новом издању емисије Остави све и читај.

Онај ко се овде бави неком креативном уметношћу, увек ће ударати главом о зид и неће бити схваћен, каже Александар Зограф одговарајући на питања о актуелној уметничкој сцени и преовлађујућим културним обрасцима у овој средини. Откуд наклоност према прошлости, фасцинација двадесетим и тридесетим годинама прошлог века, ситницама и одбаченим предметима из прошлих времена, бувљим пијацама и старим публикацијама, само су неке од тема разговора са Александром Зографом, који промишљајући о њима, заправо осликава савремено доба и позицију уметника у њему.
Ја волим физичко присуство књиге. Волим да будем окружен књигама и волим да им се враћам, изјављује Зограф, коментаришући овдашњу пословичну одбојност према књизи и читању и додаје: Мислим да ће књига опстати упркос свим осталим заменама за књигу, једноставно зато што је књига узбудљив не само преносник информација, већ и објекат.
Аутор и уредник емисије: Горица Зарић Јовановић
Редитељ: Иван Милановић
Музички уредник: Невена Поповић
Производња: РТС 2018.

реприза, 4. април у 04:05 и 12:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво