Студио 6: Андреа Белфи

Андреа Белфи је италијански композитор, бубњар и музичар и један је од најактивинијих и најцењенијих аутора на сцени експерименталне и савремене музике у Европи. Почео је да свира бубњеве са 14 година, студирао уметност у Милану, да би се од 2000. године у потпуности посветио музици. У протеклих двадесет година развио је јединствени и оригинални бубњарски стил у којем спаја утицаје различитих музика од рока до импровизације. Његови хипнотички ритмови и особене текстуре стварају изузетно богат звучни свет у који слушалац спонтано урања и у коме слободно плута.

Објавио је преко 50 колаборативних албума за угледне дискографске куће, а сарађивао је са уметницима који данас постају све познатији ширим круговима преко своје филмске музике попут Нилса Фрама, Јохана Јохансона, Грега Хејнса и других. Звуци које овај италијански уметник производи, посебни су у тој мери да их други уметници радо користе за своје радове, композиције и инсталације као драгоцени материјал, као да од Белфијевих звучања праве најфинији накит или их убацују у своје соничне слике.
Занимљивост Белфијевог рада лежи пре свега у томе да слушалац бива увучен у свет звучне хипнозе, коју производи његово свирање, задржавајући неку врсту примордијалног односа са музиком као ритуалом.
Концерти у Студију 6 Радио Београда јединствен су формат који се тешко може пронаћи на неком другом - концертном или неконцертном месту.
Концерти на којима је могуће и присуство публике, уживо се преносе једном месечно и РТС 3 директно преноси укључење у живо радијско емитовање концерата.
Нова сцена која се формира у Студију 6 омогућује домаћим и страним ствараоцима и музичарима једно сасвим ново место за креирање у дугачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству.
Уредничко-ауторски тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић 
Директор форографије: Игор Милићевић
Тонска режија: Зоран Марић
Редитељ: Иван Миловановић

реприза, 11. октобр у 03:40 и 11:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво