Мој отац кнез Павле

Кнез Павле Карађорђевић, српски интелектуалац, велики познавалац уметничких дела, по многим стручњацима који су изучавали историју и династије, најобразованији Карађорђевић, и данас оставља отворена питања и подељена мишљења: шта би било да се није десило потписивање Тројног пакта 25. марта 1941. године и да није било, такође, пуча 27. марта те исте године? Каква би била судбина српског и осталих народа бивше Југославије?

Доступност документима које је кнез Павле оставио на чување на Универзитету Колумбија у Њу Јорку, као и прича о вредностима и поставци музеја који је по њему носио име, поново ту важну историјску личност доводи у жижу интересовања. Желели смо да чујемо како га се сећа његов најстарији син кнез Александар Карађорђевић, који са породицом живи у Паризу, а повремено и радо долази у Србију...
Гледаоци ће, према казивању кнеза Александра Павлова Карађорђевића, сазнати какав је кнез Павле био као отац, а потом и као намесник младом краљевићу Петру II. Кнез Александар је имао 16 година када је Југославија капитулирала и када је његов отац са породицом морао хитно да напусти земљу. Добро се сећа шта се дешавало, јер од тада па све до своје смрти, кнез Павле више никада није дошао у Југославију и у Србију. У емисији учествује и кнегиња Барабара фон Лихтенштајн, супруга кнеза Александра и, у периоду кад је емисија снимана, директор музеја на Опленцу Миладин Гавриловић.
Уредница и сценаристкиња је Оливера Косић, наратори Рада Ђуричин и Дејан Ђуровић, музичка уредница Душанка Беба Живковић, тон мајстор Јовица Стојковић, мотажерка Светлана Недељков и редитељ Милан Шарац.

реприза, 21. август у 03:10 и 11:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво