Нити културе: Од српског до норвешког

Редакција за образовање и науку Културно-образовог програма РТС реализовала је у сарадњи са амбасадом Краљевине Норвешке у Београду документарно-едукативни серијал под називом Нити културе. Већи део материјала снимљен је у престоници Норвешке Ослу, а део у Београду. Серијал има задатак да најширем гледалишту посредством занимљивих прича и атрактивних снимака представи историјске, културне, просветне и економске везе између српског и норвешког народа, као и многе занимљиве људске приче.

У првој емисији која носи назив Од српског до норвешког гледаоци ће, уз прелепе кадрове Осла, имати прилику да се упознају са Норвежанима који су путем познавања српског језика заволели нашу земљу, начин живота, културу и људе у њој.
Такође, емисија ће представити и Катедру за скандинавистику на Београдском универзитету, а студенти ће говорити о својим разлозима за изучавање норвешког језика, као и својим очекивањима.
Између осталог гледаоци ће моћи да се упознају и са госпођом Ранди, Норвежанком која је први пут са шеснаест година посетила Србију. Данас је тумач за српски језик у Ослу и предавач српског језика на једном колеџу, а своје одморе, заједно са породицом, проводи у омиљеном Зрењанину.
Уредик серије: Милица Бајић-Ђого
Редитељ: Марко Ковачевић
Сниматељ: Васко Васовић
Сниматељ тона и расвете: Бора Весовски

реприза, 29.мај у 01:30 и 09:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво