Читај ми!

Квартет Артис и Дејан Синадиновић

Квартет Артис је један од ретких гудачких квартета чији виолинисти и виолиста свирају стојећи. Њихова каријера траје од 1985. године. Наступали су у свим најзначајнијим музичким центрима света као што су Лондон, Париз, Њујорк, Вашингтон, Лос Анђелес, Токио, Осака, Рим, Венеција, Амстердам, Ротердам, Брисел, Цирих, Берлин, Франкфурт, Минхен, Беч и Салцбург. У Бечу, циклус концерата Квартета Артис у дворани Музикферајн одржава се сваке године још од 1988.

Најзначајнији тренуци у историји овог ансамбла укључују извођење свих Моцартових гудачких квартета (23) у Токију и Бечу у „Моцартовој години" (1991). После овог успеха, Квартет је извео и комплетне Шубертове квартете у Амстердаму (Консертхебау), Ротердаму и Бечу на 200-годишњицу Шубертовог рођења (1997).
Квартет Артис наступа на престижним међународним фестивалима у Салцбургу, Бечу, Шлезвиг-Холштајну, Равинији, Локенхаусу, Гранади, Руену, Хонгконгу, Паризу, Линцу... Снимили су више од 20 компакт-дискова и освојили су највише међународне награде Grand prix international du disque, Prix Caecilia i Diapason d´Or.
На концерту који емитује РТС 3 наступају са пијанистом Дејаном Синадиновићем.

реприза, 24. април у 06:10 и 14:25

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво