Студио 6: Stray Dogg – директан пренос

Концерти у Студију 6 Радио Београда су јединствен формат који се тешко може пронаћи на неком другом - концертном или неконцертном месту. Концерти на којима је могуће и присуство публике, уживо се преносе једном месечно и РТС Дигитал директно преноси укључење ''уживо'' радијско емитовање концерата. ''Нова сцена'' која се формира у Студију 6 омогућује домаћим и страним ствараоцима и музичарима једно сасвим ново место за креирање у дугачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству.

Сарадњом РТС Дигитал и Трећег програма Радио Београда директни преноси ових догађаја пружају најбоље од оба сегмента радија и телевизије - беспрекоран тон који омогућава контекст студијског извођења и слику врхунског квалитета, што публици омогућава да преко ТВ екрана открије и доживи позорницу музичких експеримената и нових могућности.

Stray dogg је београдски бенд који је настао 2011. године и који свој звук базира на меланхоличном indie rock-у. Сам почетак рада бенда везује за неколико самосталних наступа кантаутора Душана Страјнића, после чега му се придружују Ана Јанковић (виолина и пратећи вокали) и Јелена Дамјановић (клавир), а потом и Марко Игњатовић (гитара). У оваквом саставу је снимљен први студијски албум "Almost" из 2011. године, а за потребе наступа и снимања другог студијског албума "Fire's never wrong" из 2012. бенду се придружују Владимир Милићевић (бас гитара) и Реља Илић (бубњеви). На поменутном другом албуму бенд је сарађивао са америчким кантаутором Девендром Банхартом на песми "Тиме", која је уједно и последњи сингл за који је урађен и видео спот.


Учествовали су на бројним локалним и регионалним компилацијама и поклонили своју нову песму "What Could Have Been" за кампању "65+: Стари нису ствари".


Током 2013. године бенд је забележио велики број наступа. У фебруару су делили бину са легендарним оснивачем "American Music Club"-а Марк Ајцелом и његовим бендом. У мају су организовали први "Americana Night Festival", на ком су учествовали неки од тренутно најзначајнијих представника американа жанра у Србији (Ана Ћурчин, Wooden Ambulance, On tour). Лето је било резервисано за прву турнеју у оквиру које су посетили десет градова у Србији, али су одржали и концерте у Хрватској и БиХ. За крај успешне 2013. године, бенд је одржао велики концерт у сали Американа београдског Дома омладине.

реприза, 20. фебруар у 05:00 и 13:00

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије