Студио 6: Ансамбл Градилиште

Новембарски концерт Студија 6 премијерно и ексклузивно представља 22. Међународну трибину композитора која се ове године одржава под слоганом Искорак у необично. Назив Трибине проистекао је из садржаја фестивала у коме преовлађују неуобичајени састави попут дуа синтисајзера, квартета саксофона, трија хармоника, трија гитара…

Ансамбл Градилиште чине Марина Ненадовић, флаута, Вељко Кленковски, кларинет, Младен Дренић и Слађана Цвејић, виолине, Љубомир Милановић, виола, Срђан Сретеновић, виолончело, Бобан Стошић, контрабас, Каролина Бетер, блок флаута (гост ансамбла)

Концерти у Студију 6 Радио Београда су јединствен формат који се тешко може пронаћи на неком другом - концертном или неконцертном месту.Концерти на којима је могуће и присуство публике, уживо се преносе једном месечно и РТС Дигитал директно преноси укључење у ''живо'' радијско емитовање концерата.

''Нова сцена'' која се формира у Студију 6 омогућује домаћим и страним ствараоцима и музичарима једно сасвим ново место за креирање у дугачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству.

Сарадњом РТС Дигитал и Трећег програма Радио Београда, директни преноси ових догађаја пружају најбоље од оба сегмента радија и телевизије - беспрекоран тон који омогућава контекст студијског извођења и слику врхунског квалитета, што публици омогућава да преко ТВ екрана открије и доживи позорницу музичких експеримената и нових могућности.

На програму дела Дејана Деспића, Милоша Заткалика, Била Дорфилда, Ане Корсун, Станиславе Гајић, Томаса Симакуа, Хикарија Кијаме и Јонела Петроја.

Уредник серијала Студио 6 је Невена Поповић, уреднице серијала Студио 6 на радију: Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић, тонски сниматељ Зоран Марић, редитељ Иван Милановић.

реприза, 28. новембар у 05:00 и 13:00

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије