ТВ лица: Ватрогасац Мирослав Џаковић

Пре 16 година Мирослав Џаковић је постао херој јер је из стана у коме је било двоје старих људи, ризикујући живот, успео да их спасе и за тај подвиг добио је награду на данима Београда.

Тада је био гост у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет..." и у току тог једног дана током бројних интервенција снимљене су ситуације које су за ватрогасце свакодневица, од којих је једна била и улазак у кућу која је била у пламену...

Осим неустрашивости на послу, Џаковић је те 2004. године говорио о жељи која му се није испунила да се оствари као родитељ, о осећању одговорности према људима којима је потребна помоћ а коју је наследио од оца који је такође ватрогасац и о томе како не размишља о себи када улази у пожар.

Ових дана, у време празника, Мирослав Џаковић дочеко је екипу емисије у свом дому, у превременој пензији јер му је озбиљно нарушено здравље. Па ипак, упркос свему и данас каже да би се нагутао дима и ушао у пожар када су секунде у питању, иако је свестан да су здравствени проблем настали баш због тога што је више мислио о другима него о себи. Али, са друге стране, захвалан је на томе што му се остварила највећа жеља и данас има двоје деце са супругом Слађаном која је његова колегиница и коју је упознао у ватрогасној станици у кјој је радио.

На питање шта би пожелео у време празника без размишљања је одговорио да жели да још једном обиђе ватрогасну бригаду... На први звук за полазак на терен, Мирослав је како сам каже испратио ватрогасце са сетом у очима говорећи о људима за које не постоје нерадни дани и викенди, а управо новогодишњи празници и весеље доносе несмотрености због којих су интервенције честе.

Окружен пријатељима, некадашњим колегама пожелео је што мање интервенција у 2020. а свима много здравља и све то док је пратио како се његов син Алекса пење у мала ватрогасна кола, уз констатацију да ће његов син наставити традицију ватрогасаца у породици Џаковић.

Аутор Тања Петернек Алексић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво