Плава птица

Како убрзати сазревање ананаса, шта је карудија, који је то језик дивехи, шта повезује длаку и патику, ко је била Милунка Савић и ко су Злогоње... сазнајте у нашем новом плавоптичастом лету, у суботу 21. децембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Овај плавоптичасти лет ће бити посебно леп, јер смо позвали некога ко има везе са филмом "Злогоње". У госте нам долази наша увек радо виђена гошћа,списатељица за децу, Јасминка Петровић, по чијем је роману "О дугмету и срећи" урађен филм за децу "Злогоње". Са Јасминком нам долази и главни глумац, један изузетан другарић, Михајло Милавић, који ће нам открити како је добио улогу и какве су му били први, а какви други утисци о филму и улози коју је направио.

Путоваћемо до Малдива, државе коју чини група острва у Индијском океану. На сунчаним Малдивима, између осталог, расту кокос, папаја и манго, а пливају разне рибе, делфини, али и ајкуле. Међутим, врло је могуће да ће Малдиви потонути за око сто година... А док не потону - можемо да певамо о њима.

Куварица припрема здраве крофне. Како је то могуће? Могуће је, јер то нису крофне, него јабукофне. Као што и само име каже, то је здрава ужина која само личи на крофне.

Настаће озбиљна дискусија о томе шта је веза између патике и длаке. Како ће се завршити - сазнаћемо. Сазнаћемо још и шта је цундоку, као и то да је у Првом светком рату постојала јунакиња, која се борила за нашу земљу и зове се Милунка Савић. У то време жене нису ратовале и зато је ова прича наше гусарске посаде још занимљивија.

А да ли је занимљивија та прича или Османов трик... мораћемо да проверимо тако што ћемо гледати нову епизоду "Плаве птице", у суботу, 21. децембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкињe Мирјана Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић, Марија Меденица, Андријана Оливерић и Мирослав Мишко Петровић.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво