Јутарњи програм

За овај четвртак припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

Ниске температуре, мраз, ветар, добитна су комбинација за суву и оштећену кожу. Шта је кожи заиста потребно у зимском периоду, како очувати природне механизме заштите коже, како утврдити која нам је врста неге потребна, нешто пре 7....

У оквиру прегледа тема о којима пишу дневне новине, анализирамо какви су ефекти посете делегације Србије, традиционално пријатељској Грчкој.

Центар за дигитализацију Универзитетске библиотеке Београд отворен је 2008-ме године и до данас је у њему дигитализовано преко 600 хиљада новинских страница, рукописа, монографских публикација, старих мапа, докторских дисертација, као и бројне друге грађе од значаја. Зашто је ова делегација важна за нашу науку и културу, нешто после пола 8.

Нова година је све ближе, а права "Снежна бајка" стиже већ у недељу у позориштанце Пуж. Биће то прилика да се малишани друже са деда мразом, као и да се упознају са Бранковим новим зимским чаролијама. Деда Мраз и Бранко коцкица стижу нам после јутарњег дневника.

Конкурс "Youth Heroes", или Млади хероји је дугорочни пројекат који има за циљ да успешне младе људе, између 15 и 30 година, извуче из анонимности, награди их за постигнућа и за изузетан допринос друштву, са жељом да укажу на то да се вредан рад, упорност, радозналост, хуманост, храброст и креативност исплате. После 9 упознајемо неке од њих...

Србија тренутно има 46 такмичара са оствареним нормама и квотама за Олимпијске игре, или представнике у 10 спортова. Ми наше путовање ка Токију наставлљамо дружењем са шампионима, стрелцима, члановима породице Максимовић, носиоцима златне и сребрне медаље са олимпијских игара.

Света Луција је Шведски празник који се прославља када ноћи постану најтамније, а зиме најхладније и обележава светлост у дугим зимским ноћима. Како је Света Луција обележена у Београду, а како се прославља у Шведској сазнајемо од амбасадора Шведске у Србији после пола 10.

Јахорина се пробудила претходне зиме и постала прави хит скијашке сезоне. Једна је од најлепших планина Балкана, а сада је повратила стари углед и сјај. Како су у Олимпијском центру оборили рекорде и шта спремају за ову сезону, нешто после 10.

Све што су наше рукометашице урадиле на овом Светском првенству стало је јуче у последњи напад и одбрану за нерешен резултат. И успеле су. Изједначиле 20 секунди пре краја и одбраниле нерешен резултат који нас је одвео у квалификације за Олимпијске игре. О томе са Андреом Лекић, нашом прослављеном рукометашицом у пола 11.

На самом крају емисије у госте нам долази ансамбл "Спона" - музички састав чија је идеја фузија балканске музике са елементима фламенка.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а ваш домаћин у студију Драгана Косјерина!

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво