недеља, 15.12.2019, 11:00 -> 12:11
Знање имање
Покрет слоу фуд - спора храна настао је пре 30 година као одговор на проблеме које чини фаст фуд - брза храна.
Данас у 150 држава, више од 1500 локалних заједница брине о малим произвођачима, чувају традиционалне укусе и биодиверзитет. Важно је и да се повезују са потрошачима који осећају потребу да успоре живот, да лагано уживају за трпезом.
Како се одговорна пољопривреда развија на северу Бачке у овом издању Знања имања говоре: Оскар Маурер из Хајдукова, пионир у свету органских вина - да је могуће да помиримо и екологију и економију и у винограду и у подруму. Драган Ковач - после живота и рада у Шведској - зашто је важно да волимо своју земљу и зовемо госте из целог света, да уживамо заједно. Атила Визи из Будимпеште, каква је искуства донео са острва Пага где је развијен слоу фуд покрет и како се спаја традиционално и модерно. Јелисавета Бешењи Ержика из Бачког Моноштора зове у "Мали бодрог", мале предузетнике да разумеју пут од њиве до трпезе.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Број коментара 0
Пошаљи коментар