ТВ лица: Власта Велисављевић, први део

Власта Велисављевић је глумац пуних осам деценија и данас у 94. години живота снима и игра у позоришту. На интервју у Земун дошао је својим аутомобилом и једино што га мучи је што мора да продужава возачку дозволу као и дозволу за риболов.

У дану када је увече играо представу у "Мадлениануму" говорио је о лепоти живота упркос бројним тешким ситуацијама које је имао. А њих заиста није било мало, од тога што је био заробљеник у, како каже, предворју логора Дахау из кога га је избавио један добар Немац чији син је погинуо у рату, преко три године колико је провео на Голом отоку.

Власту Велисављевића, ипак, никада није напустио ведар дух и таленат да свако сећање обоји весељем. Са радошћу се присетио легендарне представе "Буба у уху" у којој му је тада једна од партнерки била Рада Ђуричин, баш као и те вечери на премијери представе "Нана" говорио је о кабареу са Ланетом Гутовићем и анегдотама из тог времена, причао о унуци која живи у Њујорку и зету Американцу који је био одушевљен Београдом.

Богата и узбудљива биографија, деценије живота и рада Власте Велисављевића и радост живљења имају бројне занимљиве приче које ће гледаоци имати прилике да виде у два дела.

Аутор Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар